Všechno bude fajn

Režie: 
Robin Kvapil
Producent: 
Čestmír Kopecký (První veřejnoprávní s.r.o.)
Česká republika, 2017, 65 min

Synopse

Laskavě anarchistický film Robina Kvapila, Pavla Šplíchala a jejich nepřátel.

Hlavní osu filmu tvoří příběh Standy Kadlece, až příliš důvěřivého a hodného člověka a jeho těhotné ženy Aleny. Na druhé straně to je příběh Ladiho, nejbližšího asistenta brněnského primátora Langa. Ladi je Standovým spolužákem z gymnázia, svou povahou nicméně Standův protipól. Zatímco Standova dobrota a slušné chování odsuzují Standu k životní roli "lůzra", Ladi sbírá bezostyšné úspěchy...

ROBIN KVAPIL

Biografie

Robin Kvapil je režisér dokumentárních filmů, televizních dokumentů a krátkých hraných snímků. Absolvoval divadelní režii na JAMU a v současné době je studentem KDT na FAMU. Mezi jeho tvorbu patří například filmy Spanilé jízdy (2011), Film jako Brno (2011), Film o Ondreji Jajcajovi (2012) či Expremiéři (2013). V roce 2017 měl premiéru jeho nový snímek Všechno bude fajn. Režíroval televizní pořady: ASAP, SM Kabaret: Rasistický večírek, Expremiéři. V loňském roce se stal zastupitelem města Brna za stranu Chcu žít Brno, je členem majetkové a kulturní komise RMB.

Filmografie

2017 Všechno bude fajn
2017 Moja duša došla do ritě: Koncert pro Lenku Zogatovou
2016 ASAP
2015 Možnosti extáze
2015 Uprchlická krize očima dokumentaristů
2014 Pohádková země
2014 Skotská čítanka: Don't worry, be scottish
2014 SM Kabaret: Rasistický večírek
2013 Expremiéři
2012 Mouchy
2012 Film o Ondreji Jajcajovi, vykradači hrobů
2012 O pivu & U piva (Za doprovodu Slovanských tanců)
2011 Tahle země není pro mladý
2011 Film jako Brno
2011 Spanilé jízdy

Rozhovor

Jaká motivace vás vedla k natočení právě tohoto snímku?
Chtěl jsem nějakým způsobem zaznamenat skutečnost, že se partě mladých lidí zcela bez peněz podařilo porazit velké politické strany. tento úspěch už Žít Brnu nikdy nikdo nevezme... to že to pak bylo celé složitější, je věc druhá. A tak se proměnil i film...

Jakému publiku byste váš film doporučil?
To už je asi po volbách, když tohle lidi čtou, že? Tak prostě všem, protože teď je to už celospolečenské zadání porazit idioty ve volbách. A mohlo by to inspirovat každého – protože, když se to podařilo lidem z Brna, tak to musí jít všude na světě...

Jak dlouho jste film natáčel a provázely jeho vznik nějaké překážky?
Film vznikal cca 2 roky. Bohužel bez překážek, což je trochu škoda, protože překážky vám vždycky práci zkvalitní...